Over ons

Sinds 2010

Op de grens van Brugge, Damme en Beernem ligt het Ryckeveldebos, natuur met een eeuwenlange geschiedenis. Ons domein beslaat uit het historisch kasteel (anno 1451), de heester en het wagenhuis op een oppervlakte van bijna 3 hectare. De komende jaren willen we zowel de gebouwen als het terrein volledig herwaarderen.

In alles wat we doen komen drie zaken samen: de liefde voor de natuur, respect voor het verleden en het sociale doel dat we nastreven.

Die liefde voor al wat groen is voel je in onze tuin. Van de kastanjes, waarvan sommige 300 jaar oud zijn, namen we enten om de boomgaard in ere te herstellen. In de tuin kweken we biologische groenten die verwerkt worden in ons menu die meegaat met de seizoenen. Een fijne selectie wijn en bieren op tap zijn een evidentie voor ons.

De honing in de thee die we serveren is afkomstig van de bijen die naast het kasteel leven. Ze zorgen voor wat leven in de brouwerij. We streven naar een bottom up visie. Onze kippen eten de keukenresten op, zij zorgen als tegenprestatie voor eieren waarvan we de pannenkoeken maken en zorgen voor het ontbijt van onze gasten.

Vanaf 2022 beginnen we aan de restauratie van de hoeve. Er komen onder andere nieuwe daken en ramen, zodat het mooie gebouw dienst kan doen als B&B. Ook het historisch kasteel wordt verbouwd. Er komen steunberen tegen de woning en de garage wordt afgebroken zodat het landhuis haar oorspronkelijke karakter terugkrijgt.

Zo zal de site een kloppend hart worden, dat naargelang het seizoen uitzet of wat kleiner is. In de winter kan je in het weekend of op feestdagen een koffie of wijn komen drinken in het landhuis. In de zomer komt ook de tuin tot leven: we oogsten onze groenten, openen de zomerbar en verwelkomen gasten in de boomhutten.

"Zalig"

Zalig genieten tussen het groen. Drankjes en hapjes te verkrijgen.

Glenn Dierickx

"Super leuke plaats"

Super leuke plaats om lekker gezellig iets te drinken met lekkere tapas. 10 bieren van 't vat !

Olivier Dworschak

"Ontspannende omgeving"

Prachtige, ontspannende omgeving, middenin het bos. Aangename sfeer, correcte bediening.

Rebecca Derudder