Over ons

Sinds 2010

Op de grens van Brugge, Damme en Beernem ligt het Ryckeveldebos, natuur met een eeuwenlange geschiedenis. Naast het Kasteel van Ryckevelde ligt een landhuis met hoeve dat we in 2010 overnamen. De komende jaren willen we zowel de gebouwen als het terrein volledig herwaarderen.

In alles wat we doen komen drie zaken samen: de liefde voor de natuur, respect voor het verleden en het sociale doel dat we nastreven.

Die liefde voor al wat groen is voel je in onze tuin. Van de kastanjes, waarvan sommige 300 jaar oud zijn, namen we enten om de boomgaard in ere te herstellen. In de tuin kweken we biologische groenten die onder andere gebruikt worden in de pizza’s van het Parkkaffee. Wie daar iets drinkt kan ook genieten van rozenbottelthee die we zelf geoogst hebben.

De honing in de thee die we serveren is afkomstig van de bijen die naast het landhuis leven. Ze zorgen voor wat leven in de brouwerij, samen met de Lakense schapen op het terrein. Dat Belgisch ras was bijna uitgestorven, maar intussen zijn er meer dan 300. Bij ons zijn er een stuk of 20 te bewonderen!

Vanaf 2022 beginnen we aan de restauratie van de hoeve. Er komen onder andere nieuwe daken en ramen, zodat het mooie gebouw dienst kan doen als B&B. Ook het landhuis wordt verbouwd. Er komen steunberen tegen de woning en de garage wordt afgebroken zodat het landhuis haar oorspronkelijke karakter terugkrijgt.

Zo zal de site een kloppend hart worden, dat naargelang het seizoen uitzet of wat kleiner is. In de winter kan je in het weekend of op feestdagen een koffie of wijn komen drinken in het landhuis. In de zomer komt ook de tuin tot leven: we oogsten onze groenten, openen de zomerbar en verwelkomen gasten in de boomhutten.

"Zalig"

Zalig genieten tussen het groen. Drankjes en hapjes te verkrijgen.

Glenn Dierickx

"Super leuke plaats"

Super leuke plaats om lekker gezellig iets te drinken met lekkere tapas. 10 bieren van 't vat !

Olivier Dworschak

"Ontspannende omgeving"

Prachtige, ontspannende omgeving, middenin het bos. Aangename sfeer, correcte bediening.

Rebecca Derudder